Japonija - patiekalai

Japonija

Kokio maisto turėtumėte paragauti Japonijoje? Kas dažniausiai parduodama vietiniuose restoranuose?

Iš anksto nusipirkite bilietus į Japoniją

Japonijos virtuvė

Kadangi Japonija yra sezoninė šalis, beveik kiekvieną viešnagės mėnesį galite paragauti ko nors kito. Dažniausiai galite susidurti su:

soba makaronai - grikių makaronai, kurie vasaros mėnesiais patiekiami šalti (zaru soba), o žiemos mėnesiais - šilti. Vienas iš pagrindinių variantų yra kake soba (grikių makaronai su sultiniu).

Udon makaronai - stori gelsvos spalvos kvietiniai makaronai, patiekiami kaip soba makaronai.

Makaronai ramen - ramen sriuba paprastai gali būti ruošiama įvairiais būdais, makaronai yra kiaušinių makaronai kiniško stiliaus, tačiau ramen Japonijoje tokie populiarūs, kad vietiniai gyventojai juos priima kaip savus. Svarbiausias dalykas ramen sriuboje yra sultinys, jo gamyba paprastai yra paslaptis, todėl kiekvienas ramen restoranas siūlo skirtingo skonio sultinį, net jei tai tas pats patiekalas. Be sultinio ir makaronų, ramene būna įvairių daržovių ir mėsos.

Gyoza - mėsos ir daržovių įdaryti maišeliai, virti garuose arba kepti.

Tempura - daržovės, jūros gėrybės ir žuvis, apvoliotos panašiu būdu kaip ir triubos, tačiau rezultatas yra pastebimai traškesnis.

Suši - dažniausiai žalia žuvis su ryžiais ir jūros dumbliais. Tipiškas suši - tai ryžių ir mėsos ritinėlis, padengtas jūros dumbliais, vadinamas maki. Ryžiai su žuvimi ant viršaus yra nigiri. Patys žalios žuvies gabalėliai vadinami sašimi.

Natto - fermentuotos sojų pupelės, kurios yra šviesiai rudos spalvos. Jos labai aštraus kvapo ir paprastai stipraus skonio, užsieniečiai dėl stipraus kvapo dažnai net negali jų paragauti. Tačiau jos labai sveikos!

Bentó - pietų dėžutė, iš esmės visko po truputį. Bentó paprastai perkama traukinyje arba šinkazene, juos parduoda tiesiog peronuose.

Senbei - ryžių krekeriai, aplieti sojų padažu ir jūros dumbliais, panašūs į čia garsųjį "japonišką mišrainę".

Arbatos - sencha tipiška žalioji arbata, genmaicha - žalioji laiko su skrudintais ryžiais, mugicha - miežių arbata, matcha - kartaus skonio arbatos milteliai, daugiausia naudojami arbatos ceremonijose ir kaip saldumynų pagardas, ir kt.

Alkoholis - sakė - ryžių vynas, tipiškas japoniškas alkoholis. Shouchu - japoniškas saldžiųjų bulvių spiritas. Alus - Asahi, Sapporo, Kirin, Yebisu, ...

Saldainiai ir saldainiai - tradiciniai saldainiai gaminami iš ryžių miltų, krakmolo ir saldžiųjų pupelių anko.

Ko nedaryti valgant

Nekiškite lazdelių į ryžius, o padėkite jas ant dubenėlio. Lazdelės į ryžius įkišamos tik per laidotuvių apeigas.

Nekiškite lazdelių į sušius, tai labai nemandagu. Įprasta valgyti suši rankomis, jei nemokate naudotis lazdelėmis. Kita vertus, Japonijoje suši rankomis valgo tikri žinovai ir gurmanai.

Neperkelkite maisto iš lazdelių į lazdeles, tai primena kitą budistų laidotuvių ritualą - kaulų paėmimą.

Kaip valgyti kaip vietinis gyventojas

Valgyti vietiniuose restoranuose yra saugu. Japonijos higienos standartai yra vieni aukščiausių pasaulyje.

Visur paplitusios vietinės savitarnos užkandinės, kuriose užsisakote kioske, sumokate kortele ir gaunate paprastą, bet paprastai gerą ir, svarbiausia, labai pigų maistą.

Šie bistrai labai populiarūs tarp japonų, kuriuose siūlomi pusryčių ir vakarienės meniu.

Šiame straipsnyje gali būti partnerių nuorodų, iš kurių mūsų redakcinė komanda gali gauti komisinių, jei spustelėsite nuorodą. Žr. mūsų reklamos politikos puslapį.

Ar liko klausimų?

Jei turite klausimų ar komentarų apie straipsnį...

0 komentarai

Prisijunkite prie "Cestee

... pasaulinė kelionių bendruomenė

Dar neturite kelionių paskyros? Užsiregistruokite