Tailandas - patiekalai

Tailandas

Tailando virtuvė

Maistas čia tiesiog nuostabus. Paruoškite savo skonio receptorius, nes yra ko laukti.

Nuo sriubų iki įvairių rūšių ir formų makaronų, ryžių (daug ryžių), aštrių padažų, sojos, tofu, žuvies ir jūros gėrybių. O desertui - nuostabiai sultingi ir saldūs vaisiai, mangų lipnūs ryžiai (ryžiai, virti su kokosų pienu, patiekiami su mangų griežinėliais) arba gaivinantys kokosų ledai. Tik viena pasaulio virtuvė siūlo visa tai visiškai šviežiai - tai tailandietiška virtuvė. Nors patiekalai yra neįtikėtinai aštrūs (todėl jei nemėgstate aštrumo, užsisakydami turite į tai atkreipti dėmesį), aštrumo lygis labai pritaikytas turistams.

Iš visų skanių patiekalų ypač rekomenduojame " pad thai" makaronus su saldžiu sojų padažu, daržovėmis ir žemės riešutais arba gardžią kokosų pieno sriubą su imbieru, mėsa ir citrinų likeriu "tom yum". Nesuklysite ir su prieskoniais bei žolelėmis pagardinta žuvimi. Kepti ryžiai su krabų ar kitos mėsos gabalėliais, svogūnais, kiaušiniais ir šafranu, vadinami kao pat, taip pat yra greitas ir populiarus patiekalas.

Taip pat turėtumėte būti pasiruošę tokiems skanėstams kaip skėriai, vabalai, vikšrai ir kiti parazitai. Tailandiečiai tiesiog vadovaujasi šūkiu: "Valgau viską, kas nevalgo manęs". Žmogus neliks alkanas, net jei tailandietiška virtuvė jo neįveiks (o tai labai mažai tikėtina). Yra tarptautinių restoranų, siūlančių viso pasaulio virtuvių patiekalus. Tačiau natūralu, kad valgyti juose yra brangiau.

Atkreipkite dėmesį: vanduo iš čiaupo nėra tinkamas gerti.

Kaip valgyti kaip vietinis gyventojas

Tailando gyventojai labai rūpinasi etika valgant. Jie paprastai visus patiekalus patiekia iš karto didesniuose dubenėliuose ir kiekvienas kartu semia tai, kas jam patinka. Jie paprastai valgo šakute arba šaukštu (priklausomai nuo maisto konsistencijos). Neretai valgoma ir tradicinėmis valgymo lazdelėmis, tačiau peilio ant stalo nesitikėkite. Dėl šios priežasties maistas susmulkinamas mažais gabalėliais (kaip tik į burną).

Tajai yra visuomeniški, todėl nemėgsta valgyti vieni. Valgymas jiems yra tarsi kasdienis ritualas, kai visa šeima ir draugai susirenka ir kartu mėgaujasi skaniu maistu. Sriuba (kitaip nei pas mus) valgoma tik kaip paskutinis patiekalas.

Įprastos kainos restoranuose

Kainos gatvės restoranuose, kur įprasta sėdėti ant plastikinių kėdžių prie staliukų, pastatytų tiesiog gatvėje, kur valgo vietiniai gyventojai, svyruoja nuo 40 iki 70 batų už patiekalą. Vidutinės klasės restoranuose siūlomi patiekalai kainuoja nuo 70 iki 100 batų. Kaina paprastai nurodoma be garnyrų, kuriuos reikia užsisakyti atskirai. Dažniausiai tai būna ryžiai.

  • Žuvis - 50 batų už 100 g,
  • Pad thai - 70 batų už porciją,
  • "Tom yum" - 80-100 batų už porciją,
  • kepti ryžiai su vištiena ar jautiena ir t. t. - 70 thb / porcija,
  • Kepta vištiena / jautiena su kario prieskoniais - 100 thb / porcija.
Šiame straipsnyje gali būti partnerių nuorodų, iš kurių mūsų redakcinė komanda gali gauti komisinių, jei spustelėsite nuorodą. Žr. mūsų reklamos politikos puslapį.

Ar liko klausimų?

Jei turite klausimų ar komentarų apie straipsnį...

0 komentarai

Prisijunkite prie "Cestee

... pasaulinė kelionių bendruomenė

Dar neturite kelionių paskyros? Užsiregistruokite