Korėjos virtuvė
Spalvos maiste vaidina svarbų vaidmenį - kiekviena spalva kažką reiškia. Korėjiečių virtuvė yra įvairi, palyginti su mumis, jie nevartoja tiek daug mėsos, o kiekvieno patiekalo pagrindas yra dubuo ryžių, sriuba ir daugybė mažų dubenėlių, vadinamų banchan.
Į tipišką bančaną taip pat įeina tradicinis aštrus kimči (specialiai paruoštas kopūstas, kuris ilgai marinuojamas su česnakais ir kitomis vietinėmis prieskoninėmis medžiagomis). Tarp patiekalų, kurių tikrai verta paragauti, yra bibimbap - skanus ir lengvai virškinamas daržovių, mėsos ir kiaušinių mišinys, patiekiamas ant ryžių, bulgogi - ploni ant grotelių keptos jautienos griežinėliai, marinuoti saldžiame sojų padaže, jeon - aštrūs blyneliai, paprastai patiekiami su jūros gėrybėmis ir pavasariniais svogūnais, arba jjigae - troškinta mėsa tirštame padaže, patiekiama dar verdančiame karštame moliniame puode. Populiariausi gėrimai yra įvairių rūšių arbata, kuri nebūtinai gaminama iš arbatos lapelių, pavyzdžiui, yujacha - citrinų arbata ir insamcha - ženšenio arbata.
Įprastos kainos restoranuose
Įprastos karšto patiekalo kainos svyruoja nuo 10 000 iki 20 000 krw. Gėrimų dažnai galima nusipirkti iš automatų - 1.000 krw / 250 ml (automobilių stovėjimo aikštelėse, prie paminklų, muziejų ir pan.). Kaip ir visur, yra tarptautinių tinklų, tokių kaip "McDonald's" ar "Burger King", taip pat vietinių greitojo maisto užkandinių (pavyzdžiui, "Isaac Toast Myeongdong" Seule - skrebučiai už 3 000 krw). Jei norite išbandyti prabangesnį restoraną, Seule rasite "Jung Sik Dang", kur už keturių patiekalų meniu teks pakloti 60 000 krw.