Malta - patiekalai

Comino

Kokio maisto turėtumėte paragauti Maltoje? Koks maistas dažniausiai parduodamas vietiniuose restoranuose?

Apgyvendinimo paieška Maltoje

Maltos virtuvė

Maltos virtuvei ilgą laiką didelę įtaką darė jos geografinis artumas Italijai. Todėl jos Viduržemio jūros regiono virtuvė iš dalies panaši į kaimyninės Italijos virtuvę, tik su daugeliu patobulinimų.

Maltoje tiek makaronų, tiek picos galima paragauti įvairiausių variantų ir skonių. Picos tikrai skanios, o makaronai ruošiami, pavyzdžiui, raviolių pavidalu.

Valgiaraščiuose gausu jūros gėrybių patiekalų. Dažniausiai patiekiami jūros ešeriai, kardžuvės, tunai ir net delfinai. Be žuvies, galite mėgautis aštuonkojais ar kalmarais. Maistas patiekiamas gardintas ir pagardintas šviežiomis žolelėmis arba užpiltas grietinėlės padažu.

Tačiau tradiciniuose Maltos patiekaluose pastebima ne tik Italijos įtaka. Anksčiau Maltos maistui įtakos turėjo ir britų, arabų ir net indų virtuvė.

Tipiški maltiečių patiekalai

Nacionalinis maltiečių patiekalas - tai įvairiais būdais paruoštas triušiena. Tradiciškiausias yra vyne troškintas triušis su bulvėmis ir daržovėmis, tačiau dažnai patiekiamas su makaronais. Restoranuose šį patiekalą dažnai rasite vietiniu pavadinimu "Stuffat tal-fenek".

Triušiena taip pat dažnai valgoma Maltos namų ūkiuose - tiek šventinėmis progomis, tiek kasdieniniame gyvenime.

Kitas labai paplitęs Maltos patiekalas - šviežia jūros žuvis, su kuria susidursite absoliučiai kiekviename restorane. Tunas, kardžuvė ir jūrinis ešerys - dažnos žuvys, aptinkamos aplinkiniuose vandenyse.

Populiariausia vietinių gyventojų žuvis yra lampukai (kitur dar vadinami mahi-mahi arba dorado). Ši labai skani mažesnė žuvis rudenį, ypač rugsėjo-gruodžio mėnesiais, migruoja aplink Maltos salas, todėl šiuo metų laiku ją galima valgyti šviežiai paruoštą vietos restoranuose.

Kiti tradiciniai maltiečių patiekalai:

  • Bragioli - jautienos apkepas, paruoštas su raudonuoju vynu ir įdarytas kaparėliais, alyvuogėmis arba kiaušiniais. Mėgstamiausias pagrindinis patiekalas maltiečių šeimose,
  • Spagečiai su jūros ežiais - labai populiarus patiekalas restoranuose, kurių specializacija - jūros gėrybės. Jūros ežiai yra vienas iš Maltos virtuvės delikatesų ir dažniausiai patiekiami su spagečiais - patiekalas vadinamas Spaghetti Rizzi ,
  • Timpana - iš tikrųjų tai klasikinė lazanija, kepti makaronai su malta mėsa ir bešameliu,
  • Ftira - iš pirmo žvilgsnio neįdomus duonos gabalėlis, tačiau iš pirmo skonio - nepamirštamas potyris. Pirma, Maltos duona laikoma viena geriausių pasaulyje, antra, ftira yra įdaryta įvairiais ingredientais - alyvuogėmis, tunu, kaparėliais, pomidorais ir pomidorų pasta,
  • Pastizzi - populiariausias užkandis arba "kai norisi ko nors mažo". Tai nedideli sluoksniuotos tešlos maišeliai, pripildyti šviežio rikotos sūrio, žirnelių, špinatų ar net šokolado.

Gėrimai

Kalkakmenio uoliena, daug saulės, tinkamas vėjas ir orų pastovumas kasmet garantuoja geriausią raudonojo ir baltojo vyno derlių. Maltoje yra keletas vyno daryklų, iš kurių garsiausios - Marsovin, Meridiana, Delicata ir kitos šeimos valdomos įmonės. Visos jos gamina kokybiškus vynus be pridėtinių priedų ir už labai prieinamą kainą.

Maltos Cisk alus yra lengvas ir idealiai tinka Viduržemio jūros klimatui.

Nealkoholinis gėrimas Kinnie Maltese Lemonade yra labai gaivus, jo skonis panašus į žolelių likerį, tačiau be alkoholio. Jis gaminamas pagal slaptą receptą iš raudonųjų apelsinų žievelių ir žolelių mišinio. Maltos sala yra vienintelė vieta, kur jo galima paragauti.

Turint šiek tiek vaizduotės, Kinnie galima palyginti su austrišku gėrimu Almdudler. Tačiau Kinnie skonis yra gerokai kartesnis.

Kaip valgyti kaip vietinis gyventojas

Maltiečiai mėgsta lankytis restoranuose, tačiau dažniausiai ieško tų, kurie yra atokiau nuo turistų srauto, t. y. miestų pakraščiuose arba šalies gilumoje.

Labai populiarios visur esančios kepyklos ir konditerijos parduotuvės, kuriose galima užkąsti pastizzi su kapučino arba gardžios maltietiškos duonos ftira.

Įprastos kainos restoranuose

Už vakarienę restorane vienam asmeniui, įskaitant taurę vyno, teks sumokėti apie 15 Eur, bet labiau tikėtina, kad 20 Eur. Tikėkitės didesnės kainos už šviežias jūros gėrybes. Apskritai, žinoma, paplūdimiuose ar istoriniuose miestų centruose esančiuose restoranuose kainos yra apie 10-20 % didesnės nei toliau nuo veiksmo centro esančiuose restoranuose. Šiek tiek pigiau Gozo saloje.

Taip pat populiarios įvairios vietinės greito maisto užkandinės, siūlančios picas ar kebabus.

Kainų pavyzdžiai:

  • Pagrindinis patiekalas (triušiena arba bragioli): (nuo 20 Eur iki 25 Eur)
  • Makaronai: 15 Eur
  • Žuvis ir jūros gėrybės: 20-30 Eur
  • Pastizzi arba ftira: nuo 1,50 Eur iki 3 Eur
  • Pica arba kebabų meniu (traškučiai + gėrimas): 15 eur
  • Vietinis alus 0,5 litro: nuo 3 Eur iki 4,50 Eur
Šiame straipsnyje gali būti partnerių nuorodų, iš kurių mūsų redakcinė komanda gali gauti komisinių, jei spustelėsite nuorodą. Žr. mūsų reklamos politikos puslapį.

Ar liko klausimų?

Jei turite klausimų ar komentarų apie straipsnį...

0 komentarai

Prisijunkite prie "Cestee

... pasaulinė kelionių bendruomenė

Dar neturite kelionių paskyros? Užsiregistruokite