Islandija - patiekalai

Stambiažnyplis pūkuotukas

Kokio maisto turėtumėte paragauti Islandijoje? Kokie yra tipiški vietiniai patiekalai ir kaip paprastai valgo islandai?

Apgyvendinimo Islandijoje paieška

Islandijos virtuvė

Kaip ir kitose Skandinavijos šalių virtuvėse, islandų virtuvėje nenaudojama daug prieskonių ir žolelių. Vietinė virtuvė nepasižymi stipriais skoniais. Tačiau pastaraisiais metais jai skiriama vis daugiau dėmesio.

Dažniausiai čia sutiksite įvairių rūšių žuvies ir jūros gėrybių, avienos, bulvių ir skyr (rauginto pieno produktas).

Žuvis ir jūros gėrybės Islandijoje ruošiamos įvairiausiais būdais. Pavyzdžiui, galite rasti džiovintos žuvies mėsos. Islandija taip pat garsėja savo nacionaliniu patiekalu "hákarl", arba fermentuota ryklio mėsa, kuri užgeriama kmynų brendžiu. Jei išdrįsite jo paragauti, tikėkitės labai specifinio šio patiekalo kvapo ir skonio.

Be žuvies, restoranuose dažnai galima pamatyti ėrienos, taip pat banginių mėsos, ypač minke banginių, dėl kurios kilo daug diskusijų.

Iš pieno produktų tikrai verta paragauti skyr - rūgštaus pieno produkto, panašaus į jogurtą. Kaip ir jogurtas, Islandijoje jis vartojamas nearomatizuotas (baltas) arba su įvairiais vaisių skoniais. Pastaruoju metu jis taip pat pateko į Čekijos prekybos centrų lentynas.

Kaip valgyti kaip vietiniai

Labai populiarus ir ypač pigus valgymo būdas yra jau minėtos dešrelės arba "pylsur". Jais prekiaujančių stendų rasite Reikjaviko centre ir miesto pakraštyje esančiose degalinėse. Galite rinktis iš įvairių įdarų. Geriausias būdas pasisotinti - užsisakyti "eina með öllu", t. y. "vieną su viskuo". Pasiruoškite už vieną dešrainį sumokėti maždaug 3 eurus.

Islandijoje taip pat yra daug greitojo maisto užkandinių ir bistro, kur galima gerai pavalgyti už palyginti nedidelę kainą. Galite rinktis mėsainius, Azijos virtuvės patiekalus arba "vikingų" kebabus.

Islandas be kavos yra tarsi lašiša be vandens. Miestuose rasite daugybę jaukių kavinių, kuriose, be geros kavos, galėsite paragauti islandiškų pyragaičių arba užkąsti stebėdami lietų už lango.

Įprastos kainos restoranuose

Islandijoje daugelis vietų dieną veikia kaip kavinė, vakare - kaip restoranas, o vėlesnėmis valandomis - kaip baras, todėl vienoje vietoje nesunkiai galite praleisti visą dieną. Tokiose įstaigose galite rasti mažesnes kainas. Tačiau valgyti tradiciniuose restoranuose gali būti labai brangu. Paprastai už pagrindinį patiekalą restorane galite sumokėti nuo 3 000 iki 4 000 isk.

Už alų restorane ar bare tikėkitės sumokėti apie 7 eur , o už taurę vyno - dar daugiau. Viešbučiuose ir svečių namuose paprastai siūlomi pusryčiai, tačiau jie dažnai neįskaičiuoti į apgyvendinimo kainą. Už pusryčius paprastai galima papildomai sumokėti 9-11 eur.

Reikjavike yra daug restoranų, kuriuose tikrai galėsite pasimėgauti patiekalais, pagamintais iš vietinių maisto produktų. Verta paminėti tokius restoranus kaip " Dill", " Kex", " Icelandic Fish and Chips " ir " Fiskfelagid".

Šiame straipsnyje gali būti partnerių nuorodų, iš kurių mūsų redakcinė komanda gali gauti komisinių, jei spustelėsite nuorodą. Žr. mūsų reklamos politikos puslapį.

Ar liko klausimų?

Jei turite klausimų ar komentarų apie straipsnį...

0 komentarai

Prisijunkite prie "Cestee

... pasaulinė kelionių bendruomenė

Dar neturite kelionių paskyros? Užsiregistruokite