Honkongas - patiekalai

Kantono virtuvė
Honkongo įvairovė reiškia, kad kiekvienas virtuvės mėgėjas ras ką nors sau. Čia yra net čekų restoranas, kuriame pilstomas alus. Vietinė virtuvė - kantoniečių, viena iš pagrindinių kinų virtuvių. Klasikiniai patiekalai - kepti makaronai arba ryžiai su jautiena ar kiauliena.
Kitas vietos patiekalas - ryžių makaronai sriuboje su krevečių, jautienos, žuvies ir kt. koldūnais. Ryžiai arba ryžių makaronai yra pagrindinis garnyras, kaip ir beveik visur Azijoje. Kadangi Honkongas yra pakrantėje, tikrai rekomenduojame paragauti šviežios žuvies ir jūros gėrybių.
Kaip valgyti kaip vietiniai
Jei norite valgyti kaip vietiniai, turite eiti į vietinį restoraną. Juos paprastai galite atskirti pagal svečių tipą ir tai, kad juose nėra užrašų anglų kalba. Būkite pasirengę, kad nė vienas iš darbuotojų nekalbės angliškai ir, jei pasiseks, jie turės meniu anglų kalba. Laimei, dauguma restoranų turi meniu su nuotraukomis, todėl galite rinktis pagal nuotraukas arba rinktis pagal kitų valgytojų patiekalus. Kaip ir kituose Honkongo restoranuose, tikimasi, kad klientai mokės valgyti lazdelėmis. Paprašius jums bus atnešti stalo įrankiai.
Vietinio maisto kaina yra iki 50 hkd ir priklauso nuo dienos laiko, kada valgote (pigiau per pietus ir po pietų - arbatos rinkinyje, kai paprastai pridedamas karštas gėrimas). Daugumoje restoranų už šaltą gėrimą / gėrimą su ledu imamas papildomas maždaug 3 hkd mokestis.
Įprastos kainos restoranuose
Jei nenorite sėdėti prie vieno stalo su vietiniais, rinkitės vieną iš didesnių ir modernesnių restoranų. Pigesniuose restoranuose patiekalo kaina svyruoja nuo 50 hkd ir daugiau, tačiau verčiau tikėkitės už patiekalą sumokėti apie 100 hkd.
Kita alternatyva gali būti tinklo restoranai, pavyzdžiui, Green River arba Café de Coral, kuriuose maistas kainuoja apie 50 hkd. Kadangi Honkonge erdvė yra labai brangi, o jūs daugiausia mokate už erdvę, tikėkitės, kad ypač mažesniuose restoranuose personalas aktyviai skatins jus išeiti labai greitai po to, kai baigsite valgyti.
Ar liko klausimų?
Jei turite klausimų ar komentarų apie straipsnį...